TEKIJÄT

YHDISTYKSEN JOHTO

Olen ollut mukana perustamassa Nuorisotakuu ry:tä ja yhdessä muiden perustajäsenien kanssa onnistunut rakentamaan hyvämaineisen ja toimivan, työllistämistoimia parantavan yhdistyksen. 
 
Minulla on yli 10 vuoden kokemus eri yritysten johdossa ja rekrytointivastuussa toimimisesta.
Olen Nuorisotakuu ry:n perustajajäsen ja yhdistyksen strategiasta vastaava. Aikaisemmin olen toiminut yli 10 vuotta vastaavana myynnin ja markkinoinnin konsulttina yksityissektorilla. Nämä vuodet ovat antaneet minulle suuren määrän tietoa, kyvykkyyttä ja kontakteja järjestää varallisuutta hyväntekeväisyystoimintaan sekä itsevarmuutta työelämään siirtyville. 
 
Minulla on myös vankka tausta järjestöaktiivina ja työllisyyttä edistävien hankkeiden parissa toimimisesta. 
 
Yhdistyksen työllisyyden edistämiseen tähtäävät hankkeet pohjautuu työelämän taitojen osalta kirjoittamaani kirjaan Ajantasainen Opas Työnhaku 2.0. 

 

HANKKEET

Olen Nuorisotakuu ry:n työllistämishankkeiden työllistämiskoordinaattori. Minulla on vankka kokemus nuorten ja syrjäytymisvaarassa olevien työllistämisestä. 
 
Olen toiminut aiemmin järjestöaktiivina ja edelleen olen mm. Monika-naiset liitto ry:ssä. Siellä olen saanut vahvaa osaamista naistutkimukseen, maahanmuuttoon ja kotouttamiseen liityvissä asioissa. Monika-naisilla toimin tukihenkilönä sekä työllistämismentorina maahanmuutajille, mikä on minulle vahvan pohjan ymmärtämään työttömyyden vaikutuksen arkeen. 
 
Olen mukana myös sosiaalitoimen lastensuojelun tukiperhetoiminnassa.
Olen Nuorisotakuu ry:n tulevan - Työ- ja elämäntaidot uusiksi - Taitoja työhön ja elämään - hankkeen koulutussuunnittelija ja -koordinaattori. 
 
Koulutukseltani olen kansainvälisten suhteiden ja koulutuksen maisteri, opettaja sekä kouluttaja. Osaan vastata monikulttuurisuuden ja yhteiskunnan asettamiin haasteisiin koulutuksen kentällä. 
 
Olen asunut Australiassa, Intiassa sekä Alankomaissa. Yli kymmenen vuoden ulkomailla oloaikani on harjaannuttaneet minun interkulttuurista kompetenssia, mikä on tärkeää ajatellen Nuorisotakuu ry:n ja sen hankkeiden luonnetta, joihon osallistuu ja tulee osallistumaan myös paljon maahanmuuttajia. 

 

JÄSENPALVELUT

Olen elämäntyöni tehnyt muualla, nyt on aika keskittyä hyvän eteenpäin laittamiseen.
 
Koen suurta vastuuta nuorten jaloilleen saattamisesta, jonka vuoksi olen ylpeästi vapaaehtoistyössä Nuorisotakuu ry:llä.
Olen ex-ammattijalkapalloilija ja keskityn nykyään nuorten kykyjen valmentamiseen sekä kuvataiteeseen. 
 
Olen vapaaehtoistyöntekijänä Nuorisotakuu ry:ssä ja autan nuoria urheilun pariin, mutta myös työelämään. Olen ylpeä saadessani auttaa nuoria.

 

REKRYTOINTI, PALKANLASKENTA JA TYÖPAIKKOJEN KARTOITUS

Matkailupalveluiden tuottajana jouduin tilanteeseen, että työtä ei meinannut enää löytyä. Pääsin kuitenkin Nuorisotakuu ry:n Suomisiistiksi -hankkeen kautta yhdistyksen järjestämään työhön. Lokakuussa 2017 urani aukeni suoraan yhdistyksellä, rekrytointivastaavana. 

Yhdistys on tarjonnut minulle mielenkiintoisen uramahdollisuuden tarjota kokemaani hyvää tuleville työllistettäville. Nuorten tulevaisuuteen satsaaminen on minulle tärkeä asia.
Minulla on kirjanpitäjän ammattitutkinto, jonka lisäksi olen aktiivinen järjestötoimija. Yhdistyksen ja sen hankkeiden kirjanpitäjänä ja talousvastaavana pääsen tärkeäksi katsomani nuorisotyöllisyyden edistämisen pariin. 
 
Nuorisotakuun lisäksi toimin Vegaaninen lippakioski osuuskunta Jänöllä ja osuuskunta Ehdalla. Tämä on antanut minulle vankan pohjan kestävän kehityksen ja ekologisuuden teemoista. 
 
Työn ohella suoritan taloushallinnon ammattitutkintoa.
Olen Kauppatieteiden maisteri ja pitkän uran yksityissektorilla luonut. Minulla on työelämään siirtymässä olevia lapsia, joiden tulevaisuus ei Suomessa ole vakaalla pohjalla. 
 
Nuorisotakuu ry ja työni työpaikkojen kartoittajana ja varainhankkijana tarjoaa minulle tärkeän paikan nuorten tulevaisuuden rakentajana.

 

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Nuorisotakuu ry poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka pyrkimyksenä on edesauttaa Euroopan Unionin yhteishankkeen, Nuorisotakuu-ohjelman toteutumista Suomessa.

Yhdistyksen tavoitteena on erityisesti nuorten työelämään pääsyn tukeminen ja nuorisotyöllisyyden kääntäminen nousuun. Yhdistys auttaa ensisijaisesti nuoria, alle 30-vuotiaita vastavalmistuneita ja alle 25-vuotiaita vailla ammattikoulutusta työllisyyteen keskittyvissä asioissa. Yhdistyksen tavoite on auttaa jokainen nuori elämässään eteenpäin ja ehkäistä syrjäytymistä. Tavoitteena on saada jokaiselle nuorelle työ-, työharjoittelu- tai oppisopimuspaikka, auttaa alkuun yrittämisessä tai koordinoida opiskelupaikan löytämisessä.

Yhdistys on sitoutunut myös edistämään oppisopimuskoulutukseen hakeutuvien työllistymistä ja kartoittaa aktiivisesti yhteistyötahoja oppisopimuskoulutukseen haluaville.

Yhdistys toimii yksityisillä tukivaroilla, yhteistyössä muiden Nuorisotakuu-ohjelmassa olevien julkisrahoitteisten tahojen sekä Suomen Yrittäjien kanssa. Yhdistys pääasiallisiin työllisyyttä edistäviin toimiin kuuluvat yhdistyksen kiitellyt hankkeet, rekrytointitapahtumien järjestäminen ja työllisyyttä edistävän AJANTASAINEN OPAS TYÖNHAKUUN 2.0 -kirjan jakelu.

 

Anders Ramsay

Hallituksen Puheenjohtaja // Nuorisotakuu ry